EyeDea Fotografie

De persoon achter EyeDea Fotografie is Anita Giskes - Kuiper. Een enthousiaste gedreven, fotografe die met veel passie en plezier haar opdrachten uitvoert met professionele apparatuur.  "Ik ben inmiddels al heel wat jaren actief in dit prachtige vak (sinds 2004 professioneel ), een ruime hoeveelheid ervaringen rijker en nog altijd geniet ik er met volle teugen van..."


Eerste stapjes

Als klein meisje liep Anita al rond met een camera (of bekeek ze in gedachten de wereld door een zoeker) en probeerde nauwlettend en secuur haar omgeving te screenen op mooie composities en modelwaardige onderwerpen. Altijd was ze creatief bezig, en was daarnaast reuze geboeid in het fenomeen PC's, die toen meer en meer zijn intrede in de Nederlandse huishoudens deed. Het was dan ook geen verrassing dat ze op 12-jarige leeftijd (1992) haar eerste DTP opdracht binnensleepte in de vorm van een trouwkaart voor een verliefd jong stelletje. Meer vormgevingsopdrachten bleven volgen.

Kunstacademie

Op jonge leeftijd, in het examenjaar van de HAVO deed ze toelatingsexamen voor Kunstacademie Minerva, in Groningen. Ze werd als een van de weinige kandidaten toegelaten, en koos voor de richting interieurarchitectuur. Een jaar heeft ze vol overgave deze opleiding gevolgd en alle kunstzinnige handvaten en interessante vakken in zich opgezogen. Echter voelde zij zich ten tijde van deze opleiding nog te jong om deze studie te volbrengen en besloot, toen ze net 18 jaar was geworden, dat ze een wereldreis wilde gaan maken. Een beetje levenservaring kan nooit kwaad, tenslotte.

Wereldreis

En de reis werd gemaakt. Met een simpel klik-klak cameraatje. Het was tijdens deze reis dat ze tegen de kaders van de kleinbeeldcamera aanliep, en stilletjes begon te dromen van een spiegelreflex camera. Bij thuiskomst was dat het eerste dat ze aanschafte, en begon een nieuwe studie. Terug naar de kunstacademie zag ze niet zitten. Ze wilde een meer uitgebreide, brede opleiding, waarbij ook het ondernemerschap een groot aandeel zou krijgen. En zo werd gestart met de opleiding Communicatie in Leeuwarden. Veel creatieve vakken passeerden de revue, maar ook de gewenste  zakelijke onderdelen. Fotografie en Audio Visuele technieken (video) was hetgeen waar ze op afstudeerde, en zo heeft ze nog op de valreep de wondere wereld van de Donkere Kamer (DOKA) mogen meemaken.

EyeDea Fotografie

Nog voordat de ze goed en wel haar diploma op zak had, stroomden de eerste fotografieklussen binnen. Nu ook videoklussen, en het DTP-werk bleef daarnaast een continue factor. Het werd tijd om professioneel verder te gaan, nadat ze voor zichzelf vond, voldoende ervaring te hebben opgedaan. En zo werd op 13 april 2004, EyeDea Fotografie vastgelegd bij de Kamer van Koophandel en was de officiële start gemaakt.

Jubileum

We zijn ondertussen ruim 10 jaar verder. In de loop van de tijd zijn een aantal disciplines meer favoriet geworden bij de enthousiaste fotografe. Zo wordt ze het meest gevraagd voor bruiloften, bedrijfsfotografie, huisdierfotografie & architectuurfotografie. Maar ook in de andere onderdelen van de fotografie voelt zij zich als een vis in het water. Door de jarenlange ervaring weet zij met elke situatie raadt, en kan de opdrachtgever erop vertrouwen dat ze altijd professioneel werk aflevert.

Wens van de (zakelijke) opdrachtgever

Door de opleiding Communicatie kan zij ook nog rekening houden met de wensen van de opdrachtgever. Ze luistert goed naar de omschreven opdracht, en kan naar wens advies geven op communicatief en tactisch niveau. Hierbij houdt zij rekening met zaken als o.a. huisstijl, een bijzonder breed, maar belangrijk onderdeel van bedrijfsvoering;  o.a. rekening houden met kleurgebruik, composities, uitstraling, sfeer en andere essentiële beeldkenmerkende onderdelen.

Ondertussen heeft ze een mooie portefeuille, met een aantal zeer trouwe grote opdrachtgevers waar ze erg dankbaar voor is. De afwisseling van de zakelijke en particuliere markt beschouwt zij als een welkome, veelzijdige bijkomstigheid van haar werkzaamheden.

In het afgelopen decennium heeft ze in zowel binnen- als buitenland een heel aantal publicaties in o.a. boeken en tijdschriften op haar naam mogen zetten. (zie publicaties).

Fotografiecursussen

Door de enorme dosis energie en enthousiasme raakte menigeen in haar omgeving geprikkeld & gemotiveerd, om ook graag meer te willen weten over het vak waar Anita zo van houdt. En zo ontwikkelde ze al vrij snel een aantal fotografiecursussen die ze met veel passie en liefde aan de cursisten overbrengt. Ze hoopt dat zij net zoveel plezier zullen beleven aan het mooie vak, als dat het haar ondertussen heeft gegeven. Omdat ze graag alles professioneel aanpakt, is ze opnieuw de schoolbanken ingedoken, en heeft ze haar getuigschrift in het lesgeven behaald. Ze heeft nu, naast haar eerder behaalde HBO-diploma, ook nog een formele lesbevoegdheid op zak.

Nieuwsgierig geworden? Check dan de portfolio, die een kleine greep van haar werk toont, of neem voor meer informatie contact met ons op.