Maine Coon Boek Afdrukken E-mail
Eye Dea heeft de fotografie verzorgt voor het Maine Coon Boek. Op een klein handjevol foto's na zijn alle foto's door Eye Dea gemaakt. Cindy Schwering is de auteur van dit boek. klik hier om het boek te bestellen of voor meer informatie.
De recensies zijn lovend!

Beschrijving

Hoewel zijn stoere en imposante verschijning wellicht anders doet vermoeden, is de Maine Coon een uiterst sociale, evenwichtige en goedgehumeurde kat. Zijn ongecom- pliceerde karakter is één van de belangrijkste redenen waarom deze zachtaardige reus bij een breed publiek zo geliefd is.
 
In dit boek lees je alles over de geschiedenis, het karaker en het uiterlijk van deze populaire raskat. Ook de aanschaf, socialisatie, verzorging, gezondheid, het fokken en tal van andere onderwerpen komen in dit uitgebreide naslagwerk aan bod.
Dankzij de medewerking van verschillende fokkers, een dierenarts en een keurmeester bevat dit boek veel praktische informatie en nuttige tips. In combinatie met de adembenemende foto's van dierenfotograaf Anita Giskes en de bijzondere vormgeving is dit informatieve boek een aanwinst voor iedere (toekomstige) Maine Coon-eigenaar!
 
Vanwege haar grote dierenliefde schrijft communicatieadviseur Cindy Schwering graag over huis- dieren. Behalve liefhebber van katten fokt zij sinds 2001 op kleine schaal raskatten, onder de Catterynaam Van Schwerings Huize. Cindy Schwering beschikt over een vlotte pen waardoor haar boeken 'lekker weglezen'. Bron: Bol.com

Recensie door Biblion:
 "De laatste 25 jaar is de Maine Coon een van de populairste kattenras...
sen in Nederland geworden. Dit uit het noordoosten van de Verenigde Staten afkomstige natuurlijke (dus niet gefokte) kattenras heeft een robuust uiterlijk en een fraaie halflange vacht die 's winters veel dikker is dan in de zomer. Het vroeger in het wild levende ras heeft zich dus uitstekend aangepast aan de koude winters en warme zomers in New England. De Maine Coon heeft een prettig karakter: hij is zachtaardig, sociaal, evenwichtig en goed gehumeurd.

In dit zeer goed leesbare boek wordt o.a. aandacht geschonken aan de geschiedenis van het ras, de uiterlijke kenmerken, socialisatie, de aanschaf, gezondheid en rasgebonden gezondheidsproblemen, voeding, verzorging, tentoonstellen en fokken. De heldere tekst, de compleetheid van de inhoud, het lettertype en de bladspiegel maken dit tot een geslaagde gids over dit kattenras.

Extra vermelding verdienen de door Anita Giskes gemaakte opvallend mooie foto's in kleur. Met register, kleine druk."

Voorbeeld pagina's:

 
© 2018 Eye Dea