Cane Corso Fotografie Afdrukken E-mail

Je hebt een prachtige hond, een ware Cane Corso. Waker van huis en haard. Breedgeschouderd, groot, indrukwekkend, onverschrokken en onverslagen. Je bent van mening dat jij de enige persoon bent, met zo’n verschijning. Je hebt het… dit moet wereldkundig gemaakt worden. Er is maar 1 manier om dit te realiseren. Er moet een foto komen van jouw trotse Cane Corso.

Een idee is één ding. Iets realiseren is een ander vak. Helaas is er geen boek ‘Cane Corso fotograferen voor Dummies’ in de handel. Daarom moeten we ons behelpen met ervaringen vanuit de praktijk. Gelukkig is er een uitdrukking ‘Van fouten kan je leren’. Deze handleiding is daar grotendeels op gebaseerd. Als je door blijft lezen, vergroot je de kans op een succesvolle opname. Een vereeuwiging van je hondse Adonis of Aprhodite in plaats van een zoutzak in je achtertuin.


Tip één

Ik begin meteen met een tip, om te overtuigen dat dit een praktisch verhaal gaat worden. Neem altijd je camera mee. En met camera bedoel ik ook je lege geheugenkaartje, volle batterijen en alles wat daarbij handig kan zijn. De mooiste foto’s zijn dan misschien niet altijd de spontane foto’s, maar je kan maar dat geluk hebben. Je hond met zijn voorpoten  op een stuk rots, de zon die onder gaat, wapperende oren in de zachte zwoele wind. Gelukkig heb je deze tip onthouden en pak je dat moment en legt deze vast. Maar ook op de gênante momenten wil je een foto kunnen maken. Er is niks zo leuk, als een natte hondenneus onder de rok van je schoonmoeder. En helemaal leuk is dan natuurlijk, de zenuwachtige en enigszins angstige blik van het slachtoffer. Je bent dan dankbaar dat je een camera binnen handbereik hebt.

Tip twee
Neem veel foto’s. Mislukte foto’s bestaan niet. Te verwijderen foto’s bestaan wel. De tijd dat  je geld kwijt was aan het schieten van overbodige foto’s ligt gelukkig achter ons.

Tip drie
Pak eens andere standpunten. Het is voor de fotograaf erg leuk om foto’s te maken. Doorgaans kijken fotografen ook vol liefde naar hun eigen prutswerkjes. Voor de onschuldige ‘derde’ partijen, denk hierbij aan iedereen die de foto niet heeft gemaakt, is dit een ander verhaal. Die vinden het eigenlijk helemaal niet zo leuk, dat je tip twee ten harte hebt genomen. Dit probleem is goed te ondervangen. Wees eerlijk naar jezelf. Zes dezelfde foto’s zijn gewoon overdreven. Probeer daarnaast zoveel mogelijk vanuit verschillende standpunten foto’s te maken. Je zal zien dat dit direct een wereld van verschil maakt. Ga door je hurken of ga eens op je buik liggen.

                            

Tip vier

Zet uw camera op continu opnamen (indien mogelijk). Het komt vaak voor dat de Cane Corso beweegt. Vooral als je buiten met ze bent, lopen ze wat heen en weer. Het wordt helemaal verschrikkelijk als er meerdere Cane Corso’s zijn. Een handig hulpmiddel, kan de continue opnamen zijn. Je kan op die manier meerdere foto’s achter elkaar maken. Dit vergroot je kans aanzienlijk.

Tip vijf
Ga naar een bekende plek en laat de hond het werk doen. Met andere woorden, ga lekker op de grond zitten en neem je tijd. Kijk wel uit voor reutjes die nodig naar de wc moeten. Het kan zomaar zijn dat je het in een keer warm krijgt.

Tip zes
Wees niet bang om creatief te zijn. Afwijkende foto’s met aparte uitsneden, kunnen achteraf de meest geniale opnames opleveren. Pak eens één onderdeel van je Cane Corso. Bijvoorbeeld alleen een oog of een staart. Probeer gewoon. Heb geen angst om mislukte foto’s te maken. Blijf op het knopje drukken.

Tip zeven
Kijk naar de omgevingsfactoren en het tijdstip. Het is natuurlijk heel erg leuk, dat je om tien uur ’s avonds een helder moment krijgt, en foto’s van je hond wil gaan maken. Erg praktisch is dit niet. Het spreekt op papier erg voor zich. Niemand, maar dan echt niemand zit op een wazige vlek op een donkere achtergrond te wachten. Actiefoto’s zijn het makkelijkst te maken op een zonnige dag.

Tip acht
Hou het leuk voor je Cane Corso. Het is niet heel erg moeilijk om je zeer intelligente Cane Corso te vervelen. Bij het maken van een vereeuwiging, wil je dit graag voorkomen. Spreek je Cane Corso aan op zijn handelsgeest. Neem veel koekjes en wat speeltjes mee. Bij de meeste Cane Corso’s krijg je zo, het verdiende respect en alle aandacht.

           

Als je de tips in gedachte houdt, komen vanzelf de mooie foto’s. Ik weet zeker dat het dan ook niet lang gaat duren, voordat de eerste mooie vereeuwiging van je hondse Adonis of Aprhodite op internet te bewonderen is.

Succes!

 
© 2018 Eye Dea